Interjú Feil Imrével

2010.10.19, 13:48 Szabadidő
"Ez a sportág minden képességet fejleszt."

- Hány éves korban ajánlott elkezdeni ezt a sportágat?
- Mint minden sportágat, jó minél korábban elkezdeni. Mi a kollégáimmal azt a nézetet valljuk, hogy az óvodából kikerülve a gyerekeknek, valami sportot el kellene kezdeniük. Ezért indítottuk el, öt éves kortól az úszótanfolyamunkat. Amire ez úton is várunk minden kedves érdeklődő fiatalt. Ezzel az úszótanfolyammal az volt a célom, hogy minél több fiatallal megkedveltessük magát a vizet.
- Milyen képességeket fejleszt ez a sportág?
- Ez a sportág minden képességet fejleszt. Hisz a fiataloknak szükségük van mozgásra. Azt szoktam mondani, hogy főleg kajak-kenuval foglalkozunk, emellett számos sportágat beveszünk a repertoárunkba. Úgy, mint a foci, tenisz, kosárlabda. Különböző erőfejlesztő gyakorlatokat szoktunk végezni. Atlétika, amit még nagyban társul a mi sportágunkhoz.
- Mennyire kell odafigyelni ennél a sportágnál a táplálkozásra?
- Minden sportágnál nagyon oda kell figyelni. Hiszen a fiatal korosztálynak ez a legsúlyosabb problémája, hogy a szülök, nem figyelnek oda megfelelően a gyerekek táplálására és fejlődésére. Úgy gondolom, hogy ha már ilyen korai időszakban elkezdik a gyerekek a rendszerességet és a tudatosságot ebben a témában, akkor később nem lesznek problémák.
- Köszönöm!