2018-as beszámoló

2019.05.22, 08:32 Szabadidő
Ez történt 2018-ban az ASE szabadidős szakcsoportjaiban.

 

SÍ szakcsoport

2018. évi beszámoló

 

Január első felében oktatóik szinten tartó táborban voltak, ahol az ISE keretein belül 4-en képezték tovább magukat.

A Club életében hagyományosan nagy esemény a januári „Stiga” emléktúra, amely 2018.01.20.-01.27. között került megrendezésre az Ausztriai Gröbmingben.

Februárban taggyűlést tartottunk 34 fővel a Paksi Halászcsárdában, ahol az aktuális kérdésekről tanácskoztunk. Még ebben a hónapban 8 fő vett részt az Iparági Sí Találkozón, ami a Mátrában került megrendezésre és egy napig tartott. A tavaszi szüneti sítúrát 22 éve hagyományosan Viehhofenbe szervezzük. Nagyon jó hóviszonyok között sikerült a szezont lezárni.

Mindkét túrához az MVM PA ZRt biztosította az autóbuszt.

A kitűzött céljainkat megvalósítottuk: szervezett oktatást és edzést tartottunk minden táborozás ideje alatt. Sajnos a létszám erősen csökkenő. 74 fő szabadságának sportos és kulturált eltöltését szerveztük meg. Mindez köszönhető vizsgázott túravezetőinknek.

A szakcsoport fizető létszáma 41 fő.

 

Asztalitenisz szakcsoport

2018. évi beszámoló

 

A 38 fős csoportunknak heti öt alkalommal van lehetőségünk az ASE csarnok galériáján sportolni. Hétfőn, szerdán, pénteken mindenki jöhet pingpongozni, kedden a haladók, míg csütörtökön csak a felzárkózók edzhetnek.

Júniusban került sor a 29. Villamosenergia-ipari Asztalitenisz-találkozó megrendezésére.

A 13 nevezett társaságból 109 versenyző 15 versenyszámban állt asztalhoz szombat–vasárnap a Csömöri Sportcsarnokban.

A versenyszámonkénti pontozás alapján a legtöbb pontot érte el csapatunk, és elnyerte a résztvevő 1000 fő feletti társaságok között a „MI VAGYUNK A LEGJOBBAK!” címet! Amilyen versenyszámban elindultunk, mindegyikben pontot szereztünk, 5-ben pedig „házidöntő” volt!

Még a nyáron kaptunk egy felkérést, hogy az első Országos Tűzoltó Pingpong versenyt rendezzük meg az ASE csarnokban. Örömmel tettünk eleget a kérésnek és 68 indulóval, férfi egyéni, női egyéni, férfi páros, női páros és vegyespáros versenyszámokban egy fergeteges verseny kerekedett ki november 27-én. Amit az is igazol, hogy a Tolna Megyei Katasztrófavédelem vezetője a verseny végén jelezte, hogy 2019-ben szeretnék ismét megrendezni ugyanezzel a szervezőgárdával.

 

 

 

 

 

 

Karate szakcsoport

2018. évi beszámoló

 

 

Év közben több alkalommal vettek részt különböző továbbképzéseken és összevont küzdő edzéseken az ország több pontján. Elmondható, hogy a szakcsoport által kitűzött stratégiai célt, a létszám növelését sikerült elérniük. Hatékonyan vonták be közös programjainkba a tagok családját és támogatói kört is bővítették. Ezen felül a küzdőképesség (technika, taktika, kitartás) terén sikerült előre mutató fejlődést elérni. Az eszköz park bővítése, fejlesztése a következő évben is célkitűzés marad. December végén ismét téli klub edzőtábor zajlott, melyet övvizsgával zártak.

 

2018. január 13. Közgyűlés, Hajdúszoboszló (2 fő)

2018.02. 9-11. Radava (Szlovákia) téli edzőtábor (4 fő)

2018.02.28. Répcelak vizsgafelkészítő edzés (1 fő)

2018.03.02. Budapest vizsgafelkészítő edzés (1 fő)

2018.03.16. Gyönk vizsgafelkészítő edzés (1 fő)

2018.05.04. Debrecen vizsgafelkészítő edzés (2 fő)

2018.05.12. Szekszárd, Harcművészek éjszakája (bemutató) (3 fő)

2018.06.26.-07.01. Nemzetközi edzőtábor (1 fő)

2018.07.11.-07.15. Radava (Szlovákia) nyári edzőtábor (3 fő)

2018.08.01-08.05. Gyönk edzőtábor (3 fő)

2018.09.03. Sportágválasztó (5 fő)

2018.09.15. Atomfutás (5 fő)

2018.11.10. Gyönk övvizsga (3 fő)

2018.12.22. Szlovák Karate Szervezet 25 éves évfordulója (1 fő)

 

Öregfiúk Labdarúgó Szakcsoport

2018. év beszámoló

 

Szakcsoport létszáma 34 fő.

 

2018.január 01. napjától a hét minden pénteki napján edzést tartanak szabadtéren. A tréningeket a téli időszakban a műfüves pályán, a tavasz beköszöntével a füves nagypályán végzik.

Márciusban nőnapi rendezvényt tartottak, a feleségek, barátnők nagy-nagy megelégedésére.

Az év során, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően több kis, és nagypályás mérkőzést játszanak oda-visszavágó alapon Tatabányai és Dusnoki barátaink öregfiúk csapataival.

A Tatabányai Erőmű csapata elleni mérkőzések pikantériája az volt, hogy a két csapat 1988 óta, azaz 30 éve játszik oda-visszavágós alapon egymás ellen a legnagyobb barátság jegyében.

A kispályás mérkőzések közül kiemelkedik az április 06-án Gerjenben 8 csapat részvételével megrendezett jótékonysági torna. A teljes bevétel a Tolna Megyei Balassa János korház gyermekosztályának lett felajánlva.

2018. évben is megtartották névnapi rendezvényüket, melynek keretében csapaton belüli halászléfőző versenyt rendeztek. December végén évzáró kispályás tornát rendeztek az ASE csarnokban öt csapat részvételével „Beigli kupa” néven. A kiváló hangulatú és színvonalas tornán csapatuk az első helyen végzett.

 

 

 

Öregfiú Kosárlabda Szakcsoport

2018. év beszámoló

 

 

 

A szakcsoport kiemelt feladata a városi bajnokság megszervezése és lebonyolítása. A bajnokságban 9 csapat vett részt, így mintegy 100 fő részére nyújt lehetőséget a rendszeres sportolásra. A Morgen Ferdinánd Emléktorna keretében emlékeztünk meg az NB I-es feljutásra az akkori játékoskeret tagjaival a kecskeméti öregfiúk ellen, amelyen győzelmet arattunk. Boconádon ismét részt vettünk egy kosarastáborban, ahol a labda pattogtatás mellet horgászattal színesítettünk a programot. A szakcsoport gazdálkodása megfelelő az adott évben.

 

Rádióamatőr szakcsoport

2018.év beszámoló

Szervezeti élet:

Taglétszámuk jelenleg 24 fő, melyből 3 fő 16 év alatti. A 24 főből egyéni rádióengedélyes tag 8 fő, konstruktőr 13 fő, gyermek 3 fő. Pártoló tagunk jelenleg nincs. Tiszteletbeli tag 7 fő. A rendes tagok közül 12 fő tagja a Magyar Rádióamatőr Szövetségnek (a továbbiakban: MRASZ).

A MRASZ elnökségével és a Tolna megyei területi szervezetével (MRASZ-TESZ) a kapcsolatunk jó.

Működés feltételei:

Az elhelyezés, tárgyi, anyagi, pénzügyi feltételek biztosítottak voltak az MVM PA ZRT felső vezetésének, Híradástechnikai Osztályának, az ATOMIX KFT és ASE szervezeteinek köszönhetően, pénzfelhasználás tekintetében pedig az ATOMIX KFT-ASE szervezetein keresztül.

Az MVM PA ZRT által használatba adott tárgyi eszközök felelőse Mach János HA3UU mint rádióállomás vezető.

Rádióamatőr szabadidő- és versenysport:

A napi szabadidős rádióamatőr tevékenység folyamatosan biztosított. Kiemelkedő a rövidhullámú rádióamatőr sávokon folytatott szabadidős rádióforgalmi tevékenység, mely mindennapos.

 

Vitorlás szakcsoport

2018.év beszámoló

 

A 2018-as évben szakcsoportunk számos versenyt tudott sikeresen megrendezni, sportolóink nemcsak az általunk, de más egyesületek szervezésében lebonyolított rendezvényeken is részt vettek, eredményeikkel gazdagították egyesületünket és hírnevünket növelték.

Egyesületünk 21. alkalommal rendezte meg a Koloska - Marina kikötőben május 4-6 között a BURGMANN - Atom Kupát. Június 8-10 között a SOLTÉSZ – Paks Kupát rendeztük meg a 470 és a kalóz hajóosztályoknak. Szeptemberben pedig a Dolfin Országos Bajnokság megszervezésével és lebonyolításával indítottuk a hónapot. Az év zárásaként a 47. alkalommal meghirdetett Villamosenergia-Ipari Vitorlás Találkozó rendezését kaptuk meg és bonyolítottunk le a Koloska Kikötőben. A 2018. évben az ASE VSC stabil háttérrel működött, ez köszönhető az ASE, a PA Zrt és a klubtagok munkájának, támogatásának. Jelenleg a létszámunk mintegy 300 fő, és továbbra is nagy az érdeklődés klub és a vitorlázás iránt. A klub a lehetőségeihez mérten támogatja az utánpótlást, a gyerekeknek nyári vitorlás táborokat szerveznek alacsony költségszinten, több turnusban.

 

 

Természetjáró Szakcsoport

2018.év beszámoló

 

A Demeter Egyesülettel közösen összeállított éves túra programtervezet alapján, a 2018-as évben 40 alkalommal látogattak meg népszerű turista helyeket, tettek komolyabb túrákat. Igen népszerűek az egynapos kevésbé megterhelő túráik, kirándulásaik, de az aktív túrázók egy csoportja keresi a komolyabb kihívással járó hosszabb távú, akár több napos programlehetőségeket is.

 

Asszonytorna szakcsoport

2018. év beszámoló

 

Szeptembertől június közepéig, nyári szünetet tartva zajlanak a tornák. A helyszín az ASE csarnok. Időpontok: kedd, csütörtök 19.30, vasárnap 19.00. A tornák szakképzett oktatók vezetésével zajlanak, a különböző korosztályok mozgásigényeinek - lehetőség szerinti - kielégítésének figyelembevételével.

Az évek óta állandó, sőt az utóbbi időkben egyre növekvő létszám is bizonyítja, hogy nagy igény van az ilyen jellegű mozgás biztosítására a hölgyek körében.

A tornák jellegüket tekintve általános kondicionáló, fitnesz jellegűek, aerobic és jóga elemeket is tartalmaznak, így biztosítva a különböző korosztályok igényét.

 

 

 

Teke Szakcsoport

 

 

Két csoportos városi teke bajnokság

 

A szakcsoport szervezi és rendezi a népszerű Paks városi teke bajnokságot. 12-12 csapattal, két osztályban átlagosan 130 fő résztvevővel. A versenyek szeptember és április között zajlottak 11 fordulós rendszerben Az első osztály 12. helyezettje kiesik a másodosztályba, akinek az első helyezettje felkerül az első osztályba.

A városi bajnokság csapatversenye március végére befejeződött, az alábbi eredménnyel:

A 2017-2018. évi I. osztály csapatverseny győztese: a GŐZÖS csapata.

A 2017-2018. évi II. osztály csapatverseny győztese: a DÖMPER csapata.

A csapatversenyek után egyéni versenyt rendeztünk március végén a 12 legjobb versenyzőnek az egész évi teljesítménye alapján.

2018. szeptemberében megkezdődtek a 2018-2019 évi csapatbajnokság küzdelmei.

 

Atom Kupa nyílt csapatbajnokság

 

A városi bajnokság befejeztével indítottuk el, és 2018 áprilisában és május végén fejeztük be. Az első és a másodosztályban szereplő csapatok versenyzői indulhattak, bármilyen csapatösszeállításban. Az ATOM kupán 20 csapat nevezett és indult, de az egyenes kieséses rendszerbe már csak 16 csapat versenyezhetett. Minden csapat öt mérkőzést játszott a selejtezővel együtt.

 

A 2018 évi Atom Kupát a MÉSZÉGETŐK csapata nyerte.

 

Meghívásos versenyek

 

A 2018-ban is részt vettünk több országos és külföldi versenyen és nagyszerű sikereket értünk el, mindenhol népszerűsítettük az ASE-t.

 

Pétfürdő, XIX. Pétfürdő Kupa február

 

Tata, XIII.. MIX verseny március,

 

Nyíregyháza, III. Nyírség Kupa március,

Az ASE férfi és női csapata megnyerte a csapatversenyt, egyéniben egy 3. és egy 4. helyet szereztünk,

 

Szolnok, V. Rigó Dezső Emlékverseny április,

 

Szolnok, XVIII. CLASS kupa, május

Az ASE versenyzője megnyerte a férfi egyénit, a nőknél egy értékes 4. és 5. helyet szereztünk,

 

Stadtschlaining, Nyári Kupa augusztus,

 

Székesfehérvár, 4. Szíjjártó László Emlékverseny augusztus,

 

Eger, Agria Kupa szeptember,

Az ASE férfi csapata megnyerte a csapatversenyt, egyéniben és párosban egy 1. és egy 2. helyet szereztünk,

 

Tata, IV. Honvéd Kupa,

Az ASE csapata a csapatversenyben 3. lett,

 

MARATONI TEKE

 

Az Atomerőmű Sportegyesület Teke Szakcsoportja már harmadik alkalommal rendezte meg a maratoni teke versenyét. A verseny 2018. 06.08 péntek reggel 08:00-kor kezdődött és 06.09 szombat 22:00-ig tartott.

Péntek délelőtt újból megrendeztük az iskolák közötti versenyt, amit a gyerekek már nagyon vártak.

Részt vett a versenyen a Deák, a Balogh Antal és a II. Rákóczi általános iskola és a Vak Bottyán Gimnázium.

Péntek délután és szombaton a nagyközönség vette birtokába a tekepályát és ahol jó hangulatú folyamatos tekézés folyt.

 

 

Nyílt amatőr egyéni versenyek Pakson:

IV. Paksi Vegyes páros Teke verseny, januárban

Húsvét Kupa, áprilisban

Nyárbúcsúztató és Pályaavató verseny szeptember elején,

 

Ezek a versenyek nagyon népszerűek, gyerekek, nők, családok, kollektívák nagy örömmel jönnek a rendezvényekre.

 

XXIX. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó:

Tatán került megrendezésre október végén,

Az ASE férfi csapata 2. a női csapata 4. lett, az összetett csapatversenyt az ASE nyerte.

 

 

Szabadidősport rendezvények

 

A tömegsport rendezvények, az Iparági Sporttalálkozókat is beleértve, magas színvonalon, jó feltételek mellett, változatos sportolási lehetőségeket kínálva biztosítják a munkavállalók és családtagjaik számára a szabadidő aktív eltöltését.

Az ún. központi programok az évek során folyamatosan változtak, átalakultak. A jelenlegiek közül a legnagyobb közönségsikere és egyben a legnagyobb igény továbbra is a Játszóházakra van. A foglalkozásokon minden alkalommal megtelik a sportcsarnok, ill. a sporttelep.

Lehetőség szerint valamilyen jeles esemény köré építjük fel a programokat. Farsang, Húsvét, Télapó. Az elmúlt év végén első ízben rendezett Családi Karácsony nagy siker volt a szülők, gyermekek körében. Örömteli, hogy környékbeli egyesületek, szervezetek bevonásával, segítségével folyamatosan sikerül még jobban kibővíteni, sokrétűbbé, színesebbé tenni a programokat. Mindenki talál magának való elfoglaltságot, a család legkisebb tagja is és az unokával érkező nagypapa, nagymama egyaránt.

 

 

2018. szeptember 30-án vasárnap délelőtt kilencedik alkalommal rendeztünk női sportnapot az ASE sportcsarnokban. Vártuk a mozogni, új sportágakat kipróbálni vágyó hölgyeket, asszonyokat, kislányokat. Az esemény célja, hogy a nem aktívan sportoló, de a mozgást kedvelő hölgyek együtt töltsenek egy jó hangulatú, sportos délelőttöt.

A tavalyi évtől eltérően ezúttal Katus Attila és Béres Alexandra is a nap vendége volt, emelve a rendezvény színvonalát.

A délelőtti jó kedvet a díjkiosztással zártuk. Az idei fesztiválon, ahogy eddig mindig, senki sem tért üres kézzel haza, a sok felajánlásnak köszönhetően mindenki gazdagodott egy-egy aprósággal, sportszerrel, bérletekkel, belépőkkel.

 

A természetjáró szakcsoport és az Ökocsiga Egyesület segítségével több, egynapos túrát, kirándulást szerveztünk a madarak, gombák megfigyelésére, gyűjtésére. A résztvevők köre itt is széles, a tizenévesektől egészen a nyugdíjasokig.

 

Az általános iskolák közötti év végi próbatétel, a Suli Olimpia nagy kihívás a tanulók és tanáraik részére. 2018-ban tizenkettedik alkalommal rendeztük meg nagysikerű, helyi általános iskolák részvételével zajló év végi vetélkedőnket. A helyszín ezúttal is az ASE csarnok, az időpont pedig szokásosan a téli szünet előtti napok egyike, december 18. volt.

Remek hangulatban, színvonalas küzdelemben születtek meg a végső eredmények.

A vetélkedő végén mind a gyerekek, mind testnevelőik, az ASE Szabadidősport szakosztály ajándékaival térhettek haza.

 

A tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő városi női röplabda bajnokságra az idei szezonban 6 csapat nevezett. A Deák iskola tornatermében hétfő esténként, őszi-tavaszi rendszerben lebonyolított versenyben mindenki játszott mindenkivel kétszer. Ezek után született meg a végeredmény, mely a tavalyi évhez hasonlóan, és immár sorrendben hatodszor, az Amazonok sikerét hozta. Idén ismételten, a második helyen a Vad Libák, harmadikon pedig az Angels csapata végzett.

 

A szakosztály emellett a városi rendezvények (Pünkösdi Fesztivál, Padosz rendezvények) néhány programjának lebonyolításában is segítséget nyújtott.

Az eseményekkel, programokkal kapcsolatos információk terjesztésében segítségünkre van a helyi média, a megyei újság és az egyesület honlapja is.

Összegzésképp elmondható, hogy a felnőtt és gyerek korosztály számára a programok színvonalának megőrzése, sokrétűbbé tétele a szakosztály egyik fő célja. Céljai megvalósításához a Szabadidősport Szakosztálya a továbbiakban is számít az ASE elnökség és az Atomerőmű vezetésének érzékelhető támogatására.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%