Feil Imre a kenuról

2012.10.02, 17:39 Szabadidő
A kenuzás az mindig fontosabb számomra!

Az Atomerőmű Sportegyesület fennállásának kezdete óta működő Kajak-Kenu Szakosztály nagyon sok fiatal számára biztosít sportolási lehetőséget. A kajak-kenu sportot csodálatos környezete, a Duna vadregényes szépsége, a sporttevékenységek változatossága, a versenyzési lehetőség és nem utolsó sorban a szép sporteredmények elérésének lehetősége teszi vonzóvá a paksi gyerekek számára.

 

A múltban elért kiemelkedő sporteredmények (Országos-bajnoki, Világbajnoki, Európa-bajnoki címek, olimpiai helyezések) példaértékként szolgálnak a fiatalok számára. A versenyzés mellett egész évben rengeteg, különféle izgalmas programon vehetnek részt a szakosztályunk tagjai (vízitúrák, kirándulások, sí-tábor, stb.). A kajak és kenu oktatása mellett nagy figyelmet fordít az úszástudás megfelelő szintű elsajátítására is a szakosztály szakmai stábja. Aki szereti a változatos sportolást és szereti a kihívásokat azelőtt nyitva áll az ország legszebb és legmodernebb csónakházának kapuja.

- És ezen a jó hangulatú helyszínen, itt ül mellettem Feil Imre! Kinek javaslod ezt a sportágat?

- Mindenkinek, aki szereti! :)

- Köszönöm szépen, klasszikus kérdésre klasszikus válasz! :) Heti hány edzés van nálatok? Hogyan zajlanak ezek az edzések?

- Ez korosztálytól függő, mindennap van edzés nálunk lent a csónakházban. A nagyobbak délelőtt, délután is edzhetnek. A kisebbek pedig heti háromszori alkalommal hétfő, szerda, pénteki napokon látogathatnak el hozzánk és próbálhatják ki a mi sportágunkat.

- Az elmúlt egy évben melyek azok a legkiemelkedőbb eredmények, amelyekkel büszkélkedhet a sportág?

- A tavalyi év során a kajakosoknál nagyszerű eredményeket értek el a lányok maratoni kategóriában, Kiszli Vanda és Fenyvesi Réka személyében. Ők Európa Bajnokságon és Világ Bajnokságon is indultak és nagyon szép eredményeket értek el.

- Ezek valóban szép eredmények! Ők hány éve űzik ezt a sportágat?

- Kiszli Vanda nálam kezdett pici lányként, most azt hiszem, olyan 8-10 éve kajakoznak nálunk.

- A szülők mennyire féltik a gyereküket? Hiszen még is csak egy vízi sportágról van szó, picivel talán veszélyesebb a többi sportágnál, ugye?

- Azt, hogy veszélyesebb igazán nem mondanám a sportunkra. Igaz, hogy több figyelem szükségeltetik a vízen való közlekedésnél, mint mondjuk egy tornacsarnokban való edzésnél, de abszolút nem veszélyesebb. Ezért vagyunk mi ott edzők megfelelő képesítéssel, hogy mindig vigyázzunk a gyerekekre és semmi baj ne történhessen. Az a tapasztalatom, hogy a szülők ennek ellenére egy kicsit féltik a gyereküket. Új környezet, Duna part, vadregényesebb a környezet, tehát igazából ebből fakad, de az is tapasztalatom, hogy egyre többen választják a nyári időtöltésnek a szülők is a Duna partot. Egyre inkább elfogadott lesz az a tény, hogy a Duna, Paks mellett folyik és egy csodálatos dolog.

- Miben különbözik a téli, illetve nyári felkészülés?

- Hát a nyári felkészülés javarészt kajakozásból, kenuzásból áll. Akarom mondani kenuzásból és kajakozásból, mert a kenuzás az mindig fontosabb számomra! :) A téli edzések pedig rendkívül összetettek. Tornatermi edzéseink vannak, futunk, konditerembe járunk és rengeteget járunk az uszodába. Az úszás tudás elsajátítására, ahogy említetted itt a kis bevezetőben rengeteg energiát fordítunk, hiszen a vízen való közlekedésnek az alapja, hogy mindenki tudjon úszni.

- Köszönöm szépen és további sok sportsikert kívánok Nektek!

- Köszönöm szépen! :)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%