Interjú, Varjú Gáborral

2012.11.05, 19:13 Szabadidő
Nekem ez a sport az életem. Vízben születtem, vízen élek és remélhetőleg vízen halok meg.

 

A Vitorlás Szakcsoport céljai: A rendszeres testedzés, sportolás a vitorlázás lehetőségének szervezett formában történő biztosítása. A sportág mindhárom ágának, a versenyvitorlázás, a túravitorlázás és kedvtelési célú szabadidő vitorlázás szervezett formában történő művelése, népszerűsítése.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az Atomerőmű Sportegyesület és a szakcsoport méltó képviselete a Villamosenergia-ipari Vitorlás Találkozókon és az egyéb versenyeken. Jelenleg mintegy 300 fő részére biztosít az egyesület lehetőséget a rendszeres sportoláshoz a vitorlázás szerelmeseinek. Az egyesület tevékenységének népszerűsége folyamatosan bővül. A szakcsoport eszközparkja ennek megfelelően az utóbbi években nagyarányú fejlődésen ment keresztül.  Üzemeltetésünkben van 16 db nagyhajó, melyek átlag életkora a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően 5 évre tehető, 10 db versenykalóz, 6 db túrakalóz, 4 db motoros, melyek a Koloska Marina kikötőben állnak a tagok részére. A túrázás elősegítésére a hajókhoz a BH Zrt. túraháromszög biztosított.

A Pakstól 25 km-re található Fadd-Dombori Pihenőtelep, a Duna holtág ad otthont, immár 20 éve, az egyesület legifjabb nemzedékének.  Az utánpótlás neveléséhez az egyesület itt üzemelteti optimist, laser, sikló, kadett hajóparkját, és itt tartja edzéseit heti rendszerességgel.  Minden év júniusában korosztályos gyerektáborokat szervezünk a kisebbeknek Domboriban, akik néhány év után Balatonfüreden folytathatják a felkészülést a versenyzői tapasztalat, ill. a vitorlás kishajó vezetői engedély megszerezése érdekében. Ez volt tehát a vitorlás szakcsoport céljai és itt van mellettem a sportág képviselője Varjú Gábor. Arra szeretnélek megkérni, hogy foglald össze egy, illetve néhány mondatban azt, hogy mit is jelent számodra ez a sportág.

- Nekem ez a sport az életem. Vízben születtem, vízen élek és remélhetőleg vízen halok meg.

- Ez egy nagyon korrekt válasz volt. Hány évesen kezdtél el vitorlázni?

- Nyolc évesen.

- Milyenek voltak az első élményeid? Mesélsz erről? Mennyire emlékszel rá?

- Emlékszem, Balatonfüreden kezdtem. Először kicsit félelmetes volt, de két év után teljesen belejöttem és elfelejtettem azóta  is hazajönni.

- Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

- Országos ranglista hatodik vagyok.

- Gratulálok! Láthatólag itt a helyszínen is nagyon népszerű ez a sportág. Az elmúlt immár negyedik éve megrendezett sportágválasztó rendezvény után, mik a tapasztalatok utána sok gyerkőc jelentkezett hozzátok?

- Igen, nagyon sok gyerek jelentkezik. Szeptembertől elvileg minden hétfőn tartunk edzést Domboriban, három órától.

Köszönöm szépen és további sok sportsikert kívánok!

- Köszönöm!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%