Sportágat választottak - Galériával frissítve

2014.09.09, 13:36 Szabadidő
Galériával frissítve - Szeptemberben egy napra ismét az iskolások vették birtokukba az ürgemezei strandot, hiszen immár hatodik alkalommal itt került megrendezésre a Paksi Sportágválasztó. 24 sportág közül válogathattak a fiatalok, akik ki is használták a kivételes pénteki lehetőséget.

 

Kicsit borongósan indult a reggel, de az első csoportok érkezése után folyamatosan melegedett az idő és délutánra a Nap is megmutatta magát. Már reggel nyolc órától várták az edzők, hogy a kíváncsi fiatalok kipróbálják az általuk kínált sportágat. A technikai sportágaktól (autó-motor) kezdve a vízi sportokon (búvárkodás, vitorlázás, kajak-kenu) át a labdajátékokig (férfi és női kézilabda, férfi kosárlabda, labdarúgás, női kosárlabda, röplabda, floorball) sok mindenbe belekóstolhattak az iskolások, akik összesen nyolc iskolából érkeztek, különböző időpontokban.

Összesen 1650 tanuló töltött el itt pár sportos órát a Bezerédj, Deák, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1-8. osztályából, a Vak Bottyán Gimnázium 7-8. osztályából, a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 1-12. osztályából, a Pusztahencsei és a Györkönyi Általános Iskolák 1-4. osztályából, valamint a Gazdag Erzsi iskola tanulói is részt vettek ezen a kivételes eseményen. Délelőtt az idősebbek, míg délután az alsó tagozatos gyerekek próbálkozhattak például a bocsával, tekével vagy az íjászattal, illetve a küzdősportok (kyokushin karate, judo, shotokan karate, Tai Ji Quan) közül is gazdagon szemezgethettek.

Minden sportágnak volt egy pecsétje, aminek a lenyomata a fiatalok pecsétes papírjára kerülhetett a különböző mozgásformák kipróbálásával, majd az összes pecsét megszerzése után izgalmas ajándékok üthették a markukat. Délután sok fiatal jött vissza, hogy egy-egy sportágba jobban beleássa magát, és a szülők is kíváncsian nézték a gyerekeket, ahogy épp twirlingeztek, táncoltak (D.s.D. tánc, Dunaparty Táncklub, néptánc), teniszeztek vagy épp a tájfutás szépségeibe merültek bele. Volt, aki sakkozott, de a bocsázással is megismerkedhettek azok, akik kilátogattak este hat óráig erre az egy napra az ürgemezei strandra, a VI. Paksi Sportágválasztóra.

Tóth Márton

{gallery}2014_09_10_sportagvalaszto{/gallery}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%