Szakosztályi beszámolók 2010

2011.05.27, 09:28 Szabadidő


Atomerőmű Sportegyesület szakosztályi beszámolók

2010

 

Férfi Kosárlabda Szakosztály

 

A 2009/2010-es szezonról

A játékoskeretben már szokásosnak mondható változások történtek, ami egyrészt köszönhető annak a szövetségi döntésnek, hogy a kezdő ötösben két magyar játékosnak szerepelnie kell. Távozott tőlünk Ian Johnson (Kecskemét), Nick Williams (Ukrajna), Kiricsi László (Falco), Kinter György (Dombóvár), Csaplár-Nagy Ervin (visszavonult), Charles Gosa (?).

 

Érkezett: két korábbi dombóvári kosaras Anthony Dill és Ivory Clark, Kecskemétről a válogatott Horváth Ákos és két tehetséges fiatal Kovács Ákos és Horti Bálint, Sopronból a szintén válogatott és nagyszerű előző szezont produkáló Körtélyesi Gergely. Úgy gondoljuk, hogy sikerült minőségi játékosokat igazolnunk és ők a korábban már itt játszó és sok rutinnal rendelkező játékosokkal kiegészülve újra sikeres szezont kezdhetnek meg.

 

Ennek és a kedvező sorsolásnak megfelelően az ASE remekül kezdte az idényt, hiszen az első 9 mérkőzésen nem talált legyőzőre. Sajnos utána érkezett a már lassan szokásosnak mondható decemberi hullámvölgy, benne 3 vereséggel. De reméljük, hogy a tavasz szintén a szokásoknak megfelelően alakul és sikerül a csapatnak olyan pozíciót elérni az alapszakaszban, ami komoly reményekre jogosít fel a rájátszásban is.

 

A bajnokság 2. szakaszát is váratlan vereségekkel kezdtük, ami ahhoz vezetett, hogy a klub közös megegyezéssel szerződést bontott az addigi vezetőedzővel, Dzunic Branislavval. Helyére Horváth Imre érkezett, aki a szezont még a szolnoki csapatnál kezdte. Távozott az előző szezon bajnokcsapatának egyik sikerkovácsa, Micheal English is. Pótlására érkezett Jerome LaGrange Dombóvárról és később Tory Walker, aki szintén Dombóváron kezdte a szezont.

 

Az edzőváltás és az új játékosok érkezése jót tett a csapatnak. Megkezdtük a már hagyományosnak mondható tavaszi menetelést. Az új edző az első mérkőzését még ugyan elveszítette Körmenden, de utána zsinórban 8 győzelem következett (köztük a bajnoki címre is esélyesnek tartott Szolnok, Albacomp, Zalaegerszeg legyőzése is). Így a csapat az igen biztató 2. helyet szerezte meg az alapszakaszban.

 

A rájátszást a Kecskemét együttesével kezdtük és magabiztos 3:1-es győzelem-vereség mutatóval jutottunk tovább, ezt követően a döntőbe jutásét a Körmenddel találkoztunk, ahol az első két mérkőzés elvesztése után szenzációs játékkal három győzelmet arattunk, így végül 3:2-es összesítéssel jutottunk a döntőbe.

 

A döntőt a remek idényt futó Zalaegerszeggel játszottuk, akik az alapszakaszban mindössze két vereséget szenvedtek el és a Magyar Kupát is megnyerték. Sajnos a sérülések sem kerülték el csapatunkat, Tory Walker rögtön az 1. mérkőzés elején kidőlt a sorból, akinek hiányát a későbbiekben sem tudtuk pótolni, így végül 3:1-es összesítéssel zalaegerszegi diadal született. A bajnoki ezüstérem azonban egyáltalán nem csalódást keltő eredmény. A Zalaegerszeg egész szezonban három vereséget szenvedett el, ebből kétszer a paksi fiúk győzték le őket.

 

A 2010/2011-es szezonról

A 2010/2011-es szezonban nagy játékosmozgás volt az ASE csapatánál. Külföldi játékosaink teljesen kicserélődtek, a távozók Anthony Dill (?), Ivory Clark (Szolnok), Jerome LaGrange (Kecskemét), Tory Walker (?) helyére három meghatározó kosaras érkezett. A régi-új Ian Johnson Kecskemétről tért vissza hozzánk. Brendan Winters Németországból, Brook Sales Izraelből, tehát a hazainál sokkal színvonalasabb bajnokságból érkeztek. A magyar játékosok közül sajnos nem tudtuk megtartani Horváth Ákost (Szolnok) és Kiss Zsoltot (Szeged), rajtuk kívül távozott Panta István (Bonyhád), Medve Máté (Kaposvár). Valamint visszavonultattuk a csapat legendáját, Gulyás Róbertet, aki továbbra is a csapat mellett marad és centeredzőként tevékenykedik. Az új magyar játékosaink: Tóth Péter (Luxemburg), Faragó Péter (Veszprém). Újra a csapatban üdvözölhetjük a már korábban az ASE-val bajnokságot és kupát nyerő Pavlik Jant, aki megkapta az állampolgárságot, így magyarként küzdhet tovább az ASE sikereiért. A keret tagja még Farkas Attila. Brendan Winters sérülése miatt helyettesítésére Jibril Hodges érkezett szezon közben, valamint igazi erősítést jelentett a fiatal válogatott játékos, Vojvoda Dávid leigazolása Zalaegerszegről.

 

A csapat célkitűzései némiképp változtak az elmúlt évekhez képest, az alapelvárás a legjobb 8 közé kerülés. A bajnokság alapszakaszában több bravúros idegenbeli győzelmet is szereztünk (Kecskemét, Falco, Zalaegerszeg, Sopron), hazai pályán 15 pontos különbséggel legyőztük a későbbi bajnok szolnoki csapatot. Az alapszakaszt végül is nagyon jónak tekinthető 19:7-es győzelem-vereség mutatóval a 3. helyen zártuk.

 

A Magyar Kupában sikerült a négyes döntőbe kerülés, ahol végül is a 4. helyet szerezte meg az ASE.

 

A bajnoki rájátszás első fordulójában a tavalyi bajnok Zalaegerszeggel kerültünk szemben és 3:1-es összesítéssel jutottunk a bajnokságban is a legjobb 4 csapat közé. A döntőbe jutás már nem sikerült, az Albacomp állta az ASE útját. A 3. helyért a Körmenddel csatáztunk, de végül is a 4. helyet sikerült megszereznünk, ami az egész szezont figyelembe véve jónak tekinthető.

 

 

Kajak-Kenu Szakosztály

 

 

A Kajak-Kenu Szakosztályban utánpótlás szinten négy edző kezei alatt öt korosztályban közel 100 gyermek sportol napi rendszerességgel, ebből igazolt versenyzőként 65-en képviselik az egyesületet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett versenyeken. A két előkészítő csoportban 30-30 gyermek tanulja a kajakozás-kenuzás alapjait heti négy alkalommal Gutai Dániel és Feil Imre irányításával. Kölyök, serdülő és ifi korosztály munkáját Meczker András és Bedecs Ferenc irányítja, ahol 50 versenyző készül a hét minden napján a versenyekre.
A versenyszezon április utolsó hétvégéjén kezdődött és október végéig tartott. Az Utánpótlás Magyar Bajnokságon, az Országos Diákolimpián, ahol az egész kajak-kenu utánpótlás versenyez legtehetségesebb versenyzőink értékes dobogós helyezéseket szereztek.

 

A szakosztály versenyzői a 2010. évben hét magyar bajnoki címet nyertek a Maraton és a Síkvizi Magyar Bajnokságokon és hat versenyzőnk tagja valamely korosztályos válogatottnak. Kölyök válogatott Koleszár Zoltán, serdülő válogatott Vakar Alexander és Molnár Balázs és ifi válogatott Somorácz Tamás, Kiszli Vanda és Fenyvesi Réka.

 

Nemzetközi eredmények:

 

A Moszkvában megrendezett Ifjúsági és U23 Európa-bajnokságon K-2 200 m-en Somorácz Tamás Csóka Gergővel a nagyon erős nemzetközi mezőnyben a 6. helyen végzett.

 

Májusban a szegedi Mol Világkupán Boros Gergely K-4 felnőtt 1000 m-en az I. helyezett egység tagja volt. A Felnőtt Gyorsasági Világbajnokságon Gergő a 4x200-as váltó tagjaként 4. lett, majd az Egyetemi és Főiskolai Világbajnokságon K-4 200m-en 1., K-2 200 m-en 2. helyezést ért el.

 

A Marathon Világbajnokságon Spanyolországban Fenyvesi Réka és Kiszli Vanda K-2 21 km-en ifi korosztályban a dobogó második fokára állhatott fel.

 

A szakosztály nagy sikerrel rendezte meg az I. Iparági Sárkányhajó Találkozót, valamint az atomerőműben már hagyományokkal rendelkező igazgatóságok közötti sárkányhajó versenyt szeptemberben Fadd-Domboriban

 

A 2010-es év kellemes meglepetése volt, hogy újra „munkába állt” Kozmann György a szakosztály kétszeres olimpiai bronzérmes és ötszörös világbajnok kenusa.

 

A Kajak-Kenu Szakosztály 2010-ben összességében sikeres évet zárt, ami megmutatkozott abban, hogy egyre több paksi gyerek sportol a Dunán. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által vezetett bajnoki pontversenyben, mely a Maraton Magyar Bajnokság, Felnőtt Magyar Bajnokság, Utánpótlás Magyar Bajnokság eredményei alapján készült, a 77 egyesület közül az Atomerőmű SE a 15 helyen végzett, szakáganként lebontva férfi kajakban 20. női kajakban 19, kenuban pedig a 9. helyen.

 

 

Női Kosárlabda Szakosztály

 

 

2010-be női szakosztályunk 3 edzővel dolgozott. Közel 100 gyerekel foglalkozunk, a város valamennyi tornatermében bent vagyunk. Paks és a városkörnyék iskoláiból járnak edzéseinkre a gyerekek.

A szakosztály legnagyobb erénye, hogy helyi, saját nevelésű játékosokkal áll ki a bajnokságokban.

A 2010. évet az utánpótlás felzárkóztatására fordítottuk, ami biztató jel a jövőre nézve. Utánpótlásunkból a ’96-97-98-as korosztályban heti rendszerességgel Szekszárdra járnak edzésekre és próbálnak beépülni a korosztályos csapatokba, amelyek országos versenyen indulnak. Hirth Judit által vezetett kenguru korosztályos csapatunk az Országos Bajnokságban szép sikereket ér el.

 

 

Sakk Szakosztály

 

 

Csapatbajnokságok:

- NB-I: a 2009/2010-es bajnoki idényben 3. hely, (az idén sikerült egy hellyel előrébb
kerülni, ezüstérmes lett a csapat)

            - NB-I/B: 9. hely (a május 15-én befejeződött idei bajnokságban 3. helyezést értek el)

 

Egyéni eredmények:

- Sakkolimpián a magyar férfi válogatott 4. helyezést ért el, a 4. táblán Berkes Ferenc 6,5 ponttal a csapat második legjobb pontszerzőjeként járult hozzá a sikerhez.

- A 15. helyen végzett női válogatott legjobb pontszerzője volt Vajda Szidónia, aki mindegyik meccsen szerepelt és 7 pontot szerzett.

- EB (Rijeka) – Berkes Ferenc továbbjutott a Világkupára, melyet az idén rendeznek meg.

- Magyar Férfi Bajnokság (Szeged): 1. Berkes Ferenc, aki ezzel a győzelmével már háromszoros magyar bajnok!

- Magyar Női Bajnokság (Nagykanizsa): 2. Tóth Lili

- Magyar Nyílt Bajnokság (Zalakaros): 1. Fodor Tamás

- Ács Péter a 2009/2010-es bajnokság legjobb pontszerzője volt, a 11 játszmából 9,5 pontot szerzett.

- Két játékosunk teljesítette a nagymesteri normát és lett nagymester: Szabó Krisztián és Papp Gábor

- A VIII. Marx György Sakk Emlékversenyen, amely a tavalyi év legerősebb magyarországi versenye volt, 2. helyen Berkes Ferenc, 4. helyen Ács Péter végzett. A verseny a Paksi Atomerőmű támogatásával és az ASE Sakk Szakosztály szakmai szervezésével valósult meg.

 

Az ifjúsági sakkozásban is sok jó eredmény született, kettőt emelnék ki: a 20 éves fiúk bajnokságán: 1. Fodor Tamás, a 20 éves lányoknál: 2. Dudás Eszter

 

 

UP. Labdarúgó Szakosztály

 

 

Ugyanúgy, mint a korábbi években az Atomerőmű SE utánpótlás labdarúgó szakosztály csapatai a tavalyi évben (2009-2010) az NB-II-es utánpótlás bajnokságokban szerepeltek. A bajnoki évben a korosztályos csapataink voltak a legfiatalabbak az adott bajnokságokban, mert az 1-2 évvel idősebbek ellen játszottak. Ilyen módon tudtuk biztosítani az NB-I Paksi FC felnőtt labdarúgó csapatának a licenchez szükséges páros korosztályú csapatokat.

A tavalyi év is nagy kihívás volt a játékosoknak, edzőknek egyaránt, mert ebben a korban az 1-2 évvel idősebbek ellen nem a játéktudás dönt, hanem a fizikai felépítés.

Reméljük, az elkövetkező időben a csapataink részére is megadatik az a lehetőség, hogy saját korosztályukban mérettessék meg magukat, mert az igazi tudás és teljesítmény csak így mérhető le.

Eddig a Paksi SE csapatai játszottak és továbbra is játszanak a saját korosztályukban, de a mi játékosaink is megérdemelnék, hogy a saját korosztályukban játszhassanak.

Az U18 és az U16-os korosztályos csapataink az NB-II Közép „B” csoportban szerepeltek, ahol a táblázat második felében végeztek. A kisebb korosztályos csapataink, az U14 és U12 az U15 és U13 Dél-nyugati csoportban a középmezőnyben végeztek. Tavalyi évben az U14-es csapatból több tehetséges játékos bekerült a Tolna megyei korosztályos válogatottba, majd onnan a régió válogatottba.

 

Az idei bajnoki évben (2010-2011) az U18 és U16-s csapataink sokkal előbbre fognak végezni, egy kiegyensúlyozott csoportban. Az U14 és az U12 csapataink az U15 és U13 Dél- Nyugati bajnokságban a táblázat második felében tartózkodnak, de itt hatalmas a fizikai különbség.

A csapatainknál a küzdeni tudással nincs probléma, de a fizikai különbség döntően befolyásolja a mérkőzések végeredményeit. 

 

A kisebb korosztályok, az előkészítő csapatok, az MLSZ által rendezett „Bozsik” tornákon vettek részt, ahol minden torna végén, az első helyen végeztek. Ezeknél a gyerekeknél nem az elért eredmény a fontos, hanem a rendszeres mozgás és a labdarúgás megszerettetése. 

 

A szakosztályunkhoz a környező kis településekről folyamatosan jelentkeznek tehetséges játékosok, akik beilleszkedve csapatainkba, hozzájárulnak az ASE sikereihez.

 

 

Szabadidősport Szakosztály

 

 

A Szabadidősport Szakosztály hagyományos és szabadidős programjain keresztül nyújt lehetőséget tagjai és a sportot, mozgást kedvelők részére egyaránt. A szakosztály 9 szakcsoportot működtet, ahol közel 700 fő tevékenykedik. A szakosztályon belül az amatőr versenysport megjelenése mellett az egyes szakcsoportokban igazolt versenyzők is szerepelnek.

 

Asszonytorna szakcsoport

Szeptembertől júniusig heti 3 alkalommal az ASE sportcsarnokban tart a hölgyek körében egyre népszerűbb alakformáló, kondicionáló tornát, melynek 40-50 rendszeres résztvevője van. A hét egy-egy napján különböző mozgás specifikus torna kerül megrendezésre. Az érdeklődők betekintést kapnak a cardiofitness, callanetics, aerobic mozgásanyagába.

 

Asztalitenisz szakcsoport

Az év elején a sportolási lehetőségen kívül a szekszárdi bajnokságban 8 fővel vettek részt. 3 tagjuk Dunaegyházán, 2 Enyingen, egy pedig Móron versenyzik a helyi megyebajnokságban. Rendszeresen, egész évben látogatják a Budapesten megrendezendő Fürjes kupát, a tárnoki versenyeket, a soltvadkerti pingpong rendezvényeket, melyek kimondottan amatőr versenyzők számára nyújtanak lehetőséget az erőpróbához. Néhány versenyzőjük indult Szekszárdon hagyományos Május 1 kupán.

Június 11-13-án  a  szakcsoport rendezte meg az Asztalitenisz villamosenergia-iparági versenyt, az utóbbi évek egyik legmagasabb számú résztvevővel. Az iparág 17 társaságcsoportja képviseltette magát, ahol, az összesített pontok alapján:

Első helyen a  Paksi Atomerőmű Zrt. (106,5 pont) csapata végzett.

December 27-én megrendezték a már hagyománynak számító évbúcsúztató pingpong összejövetelüket. Egy kis vacsorával, egy kis öröm pingponggal és egy kis beszélgetéssel, évértékeléssel zárták le a 2010-es esztendőt.

 

Sí szakcsoport

2010-ben öt külföldi edzőtáboruk volt, januárban Schladming síterepén 52 fővel kezdték az idényt. Februárban 16 fő vett részt az Iparági Sítalálkozón. Ez a többi iparági csapatok létszámához viszonyítva igen kicsi. Részvételünket eredményesnek könyveltük el.

A tavaszi szünetben rendezett túrát hagyományosan nagy családoknak szervezték, ahol 14 család vett részt 38 fővel. Összességében elmondható, hogy a kitűzött céljainkat megvalósították: szervezett oktatást, edzést tartottak minden táborozás ideje alatt, kb. 135 fő szabadságának sportos, és kulturált eltöltését szervezték meg.

 

Természetjáró szakcsoport

A természetjáró szakosztály működése sikeres, a kirándulások, programok az  éves eseménynaptárral összhangban, az előre tervezettek szerint és a tagok elvárásainak megfelelően zajlottak 2010-ben is. A megszokott színvonalat, a megszokott mennyiséget és sokszínűséget biztosították a túrák tekintetében.

Éves eseménynaptár már 6 éve a másik paksi természetbarát egyesülettel közösen kerül kialakításra, a két szervezet együttesen, bizonyos munkamegosztásban szinte minden hétvégére kínál valamilyen aktív programot.

A két szervezet együtt 37 programot valósított meg 2010-ben, mely a több napos túráknak köszönhetően 77 napra volt elosztva. Mindez azt jelenti, hogy a túrázni vágyók az év egyötödét tölthették el az általunk kínált programokon. Programjainkon összesítve mintegy 1500 fő vett részt.

A programok zömét 2010-ben is az egynapos túrák tették ki. Ezeken a túrákon általában valamelyik közeli tájegységbe látogattak, így a Mecsek, a Szekszárdi-dombság, a Vértes, a Budai-hegység, a Velencei-hegység, a Balaton-felvidék és a Somogyi-dombság jelentették a célpontot. A nagy nyílt – országosan meghirdetett rendezvényeiket 2010-ben is sikerrel rendezték meg. A Bakancsos Atom Kupa tájékozódási túraverseny közel 300 résztvevőt vonzott, de szép számban vettek részt a Demeter kerékpáros és gyalogos teljesítménytúrákon, és a Demeter Őszi Gyalogló napon is. Taglétszámuk közel állandó, viszont programjaik nyíltak, azokon bárki részt vehet, és rendszeresen jönnek is túráikra „külsősök”.

 

Öregfiúk Labdarúgó Szakcsoport

Szakcsoport létszáma 28 fő.

A nyári szünet kivételével minden pénteken edzést tartanak. Télen az iskola tornatermében, nyáron pedig az ASE-pályán van lehetőség játékra, kiváló feltételek között.

Az év során, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően hat nagypályás mérkőzést játszottak oda-visszavágó alapon tatabányai, ceglédi és budapesti barátaik öregfiúk csapataival.

Idén is több játékosuk részt vesz az iparági kispályás focikupában.

December hónapban évzáró foci és óév búcsúztatójukat kispályás torna keretében bonyolították le.

Az ASE Szabadidő Szakosztály támogatásának köszönhetően egyébként is színvonalas felszereléseiket, 2011. évben tovább szeretnék bővíteni.

 

Kosárlabda Szakcsoport

A szakcsoport 2010-ben teljesítette célját, mivel a városban kosárlabdázni kívánók rendszeres versenyzési lehetőséghez jutottak. Az őszi-tavaszi rendszerben zajló Városi Bajnokságon 12 csapat versenyzett.

A Tolna Megyei Bajnokságban, amely tornarendszerben (Szekszárd, Dombóvár és Paks város bajnokságok 1-2. helyezettjeinek részvételével) került lebonyolításra, első és hatodik helyezést értünk el. Megrendezésre került Pakson az Első Egykosaras Iparági Kosárlabda verseny, 12 csapat részvételével. A torna jól sikerült.

Sportbaráti külső kapcsolatok:

  • Szenior válogatott torna    1. helyezés
  • Bonyhád öregfiúk             4 mérkőzés      (3 győzelem)
  • Kunszentmiklós                 2 mérkőzés      (2 győzelem)
  • Kecskemét                         1 mérkőzés      (1 győzelem)

 

Teke szakcsoport

Az idei évben is magas színvonalú városi bajnokságot bonyolítottak le, 12-12 csapat 102 fő résztvevővel. A városi bajnokság befejeztével indították el az amatőr bajnokságot, itt már szerepelhetnek a csapatok más összetételben is, az első és másod osztályban szereplő csapatokat sorsolták össze, több fordulón keresztül dőlt el a végső sorrend. 2010-ben 19 csapat nevezett.

Részt vettek az amatőröknek rendezett csapat és egyéni versenyeken. Budapesten, (Országos Amatőr döntő) továbbá  Dombóváron, Pécsett, Tiszakécskén, Nagyberkiben .

Az országos döntőn, (ami a legnagyobb megméretetés az amatőröknek) női egyéniben 40 induló között a 3. helyet érték el. Férfi egyéniben 102 indulóból a legjobb paksi 11. helyezett lett. 

Az Iparági versenyen a jó eredményekkel most sem maradtunk adósak: Két első helyezést értünk el: női csapatversenyben, és vegyes páros kategóriában, továbbá két második hely női egyéni, férfi csapatversenyben.

Amatőr nyílt egyéni versenyeik: legjobb 20-ak versenye, nyuszi, mikulás, karácsony, és malac kupa. Ezeken a versenyeink nagyon kedveltek, 60-70 főt mozgatnak meg, nagyon jó hangulatban.  

 

Karate Szakcsoport

Február közepén a Párkányba kaptak felkérést a Szlovák Kyokushin Karate Szövetség téli edzőtáborába . A technikai tábor levezetésére kaptuk a megbízást és további két fő vehetett rajta részt.

A nyári szünet első hetében rendeztük meg a Nyári Klub Edzőtábort,  25 fő vett részt.

2010-ben ismét Jászberényben került lebonyolításra a Nyári Nemzetközi Edzőtábor. A szakcsoport vezetőn kívül egy fő vett részt az egy hetes tréningen, ahol a technikai képzésen túl, bírói és edző tovább képzés is folyt.

Ősszel a már tavaly jól bevált Sportágválasztón sok fiatal kapott ízelítőt harcművészetünkből.. Többen is beszámoltak róla, hogy itt figyeltek fel a sportágra és kaptak kedvet az edzésekhez.

Decemberben Budapesten került megrendezésre a Mikulás Kupa melyen a szakcsoportot Bara Annamária képviselte versenyzőként.

Év közben több alkalommal vettek részt különböző továbbképzéseken és összevont küzdő edzéseken az ország több pontján.

Összegzésként elmondható, hogy a szakcsoport által kitűzött stratégiai célt, a létszám növelését sikerült elérniük.. Hatékonyan vonták be közös programjainkba a tagok családját és támogatói kört is bővítették. Ezen felül a küzdőképesség (technika, taktika, kitartás) terén sikerült előre mutató fejlődést elérni. Az eszköz park bővítése, fejlesztése a következő évben is célkitűzés marad.

 

Vitorlás szakcsoport

Szakcsoport létszáma eléri a 200 főt.A hagyományos versenyek (Atom kupa, Bergmann kupa, Paks kupa, Artesz kupa) mellett sikert hozott a DOLPHIN OB rendezése, melynek eredményeként a 2010. évi Kalóz OP megrendezését nyerte el a szakcsoport.

A legfiatalabbak részére rendezett Optimist tábor Domboriban, illetve az idősebb gyerekkorosztály részvételével Balatonfüreden rendezett táborok is eredményesek voltak.

A kedvtelési célú vitorlázás jól szolgálja a pihenő munkavállalók és családtagjaik vitorláztatását is. A hajók állapotát sikerült megőrizni, a karbantartás tervszerű.

Tervek, célok:

A szabadidő és versenysportok közötti egyensúly fenntartása

Az utánpótlás nevelés támogatási rendszerének kidolgozása

Fiatalok bevonása és megtartásuk az iparági versenyképesség megőrzése érdekében

 

 

Szabadidősport rendezvények

 

A tömegsport rendezvények, az Iparági Sporttalálkozókat is beleértve, magas színvonalon, jó feltételek mellett, változatos sportolási lehetőségeket kínálva biztosítják a munkavállalók és családtagjaik számára a szabadidő aktív eltöltését.

Az ún. központi programok az évek során folyamatosan változtak, átalakultak. A jelenlegiek közül a legnagyobb közönségsikere és egyben a legnagyobb igény is a Játszóházakra van. A foglalkozásokon minden alkalommal megtelik a sportcsarnok, ill. a sporttelep.

Lehetőség szerint valamilyen jeles esemény köré építjük fel a programokat. Szerepet kapott többek közt az egészségmegőrzés, a szelektív hulladékgyűjtés, a Föld Napja, az állatok világa is. Örömteli, hogy környékbeli egyesületek, szervezetek bevonásával, segítségével folyamatosan sikerül még jobban kibővíteni, sokrétűbbé, színesebbé tenni a programokat. Mindenki talál magának való elfoglaltságot, a család legkisebb tagja is és az unokával érkező nagypapa, nagymama egyaránt.

A hölgyek részére kiírt Női Sportnapot szeretnénk a továbbiakban is megrendezni, tovább bővítve a résztvevők körét.

A természetjáró szakcsoport segítségével egynapos ötpróbát szerveztünk. Remélhetőleg a kezdeti nehézségeket leküzdve ezt a fajta megmozdulást is hasonló siker övezi, mint az elődjét. A résztvevők köre itt is széles, a tizenévesektől egészen a nyugdíjasokig.

Szintén nagy igény van mind a szülők, mind a gyerekek részéről a nyári napközis táborokra. Évről-évre egyre többen jelentkeznek, az ASE szabadidős tábora vonzotta az idén a legtöbb gyereket. Voltak, akik már 3 éve visszatérő táborozók. Terveink közt szerepel 2x egyhetes táborokat tartani, a jelentkezők érdeklődési körének megfelelően alakítani ki a programokat.

Az általános iskolák közötti év végi próbatétel, a Suli Olimpia nagy kihívás a tanulók és tanáraik részére. Szeretnénk majd a környék iskoláit is bevonni, úgymond „nemzetközivé” tenni a vetélkedőt. Az évzáró uszodai családi napon a búvárkodást lehetett kipróbálni szakképzett búvároktatók segítségével.

Az őszi-tavaszi rendszerben lebonyolított női röplabda bajnokságnak évről-évre több résztvevője van, egyre több csapat nevez. Tavaly 10 csapat vett részt, hétről-hétre kellemes fáradtságot szerezve maguknak.

A szakosztály emellett a városi rendezvények (Pünkösdi Fesztivál, Padosz rendezvények) néhány programjának lebonyolításában is segítséget nyújtott.

Az eseményekkel, programokkal kapcsolatos információk terjesztésében segítségünkre van a helyi média, a megyei újság és az egyesület honlapja is.

Összegzésképp elmondható, hogy a felnőtt és gyerek korosztály számára a programok színvonalának megőrzése, sokrétűbbé tétele a szakosztály egyik fő célja. Céljai megvalósításához a Szabadidősport Szakosztálya a továbbiakban is számít az ASE elnökség és az Atomerőmű vezetésének érzékelhető támogatására.

 

 

Judo Szakosztály

 

 

Szakosztályvezető:                 Tilky Péter

 

Vezetőedző:                           Hangyási László

 

Edzők:                                               Keszthelyi László

                                                           Dobai László

I.                                                                         Kun Szilárd

                                                           Kanczler István

                                                           Braun Ákos

 

Az Atomerőmű SE Judo Szakosztálya sikeres esztendőt zárt 2010-ben, versenyzőink több fronton is sikeresen szerepeltek. 2010-ben elkezdődtek a kvalifikációs versenyek, melyeken a londoni olimpiai részvételt lehet kivívni. Két versenyzőnk, Csoknyai László és Bor Barna szállt harcba a londoni repülőjegyért. Mindketten sikeres évet zártak és előkelő helyet foglalnak el a kvalifikációs ranglistán, bár a neheze még ezután következik, hiszen a 2011-ben rendezendő viadalok dupla pontértékűek.
 
Bor Barna kisebb sérüléssel kezdte az évet, ezért egy pár versenyt kihagyott és a bécsi Európa-bajnokságon kapcsolódott a versenyzésbe. Az EB-n kimagasló teljesítményt nyújtva ezüstérmet szerzett. Ellenfeleit magabiztosan legyőzve menetelt a döntőig. 1. mérkőzésén a szlovén Matjaz Ceraj-t győzte le magabiztosan. A 2. fordulóban az osztrák Rupert Riess sem tudott jelentős ellenállást kifejteni. Barna őt is ipponnal győzte le. A negyeddöntőben a litván Marius Paskevicius sem gördített nehéz akadályt Barna elé. A döntőben a tapasztaltabb fehérorosz Igor Makarov megállította Barna menetelését. Így is remek siker volt. Barna a továbbiakban a Grand Prix és Grand Slam versenyeken folytatta az Európa-bajnokságon mutatott formáját. Tunéziában III., Moszkvában II., Sao Paolo-ban III. Rio de Janeiro-ban V. helyezést ért el. Sajnos egy sérülés megakadályozta, hogy a Világbajnokságon részt vegyen, de remélhetőleg a 2011. esztendőben folytatja a tőle elvárt jó szereplést.

 

Csoknyai László a nagyon erős 81 kg-os mezőnyben próbál olimpiai utazást érő helyre kerülni. Első jelentős eredménye a bécsi Világkupa viadalon elért III. helyezése, szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel Ulánbátorban. Értékes V. helyezéseket ért el Rómában, Rotterdamban és Rio de Janeiro-ban. Ezek a pontok hozzájárulnak ahhoz, hogy jelenleg a kvalifikációs rangsorban előkelő helyen tanyázik.

 

Ifjabb judosaink a hazai versenyek mellett partnerkapcsolatainknak köszönhetően számos külföldi versenyen vettek részt és szerepeltek eredményesen. Két nagy rendezvényt bonyolítottunk le ebben az esztendőben. A hagyományos Nemzetközi Junior Atom Kupát 25. alkalommal tartottuk az Atomerőmű SE Sportcsarnokában. A nagyon erős nemzetközi verseny igen előkelő minősítést kapott a Európai Judo Uniótól. A versenyt követő három napos edzőtábort 300 judos küzdötte végig. Az Ifjúsági, Serdülő és Gyerek Atom Kupán a hazai versenyzők mellett a környező országok judosai is részt vettek.

 

 

Felnőtt eredmények

 

Európa-bajnokság,
Bécs (Ausztria)

2. BOR BARNA

+100 KG. 1. forduló: Bor Barna–Matjaz Ceraj (szlovén) 10–0. 2. forduló: Bor Barna–Rupert Riess (osztrák) 10–0. Negyeddöntő: Bor Barna–Marius Paskevicius (litván) 10–0. Elődöntő: Bor Barna–Andreas Tölzer (német) 10–0. Döntő: Bor Barna–Igor Makarov (fehérorosz) 0–10

 

Országos Bajnokság, Budapest

60 kg

3. Őri Felícián

73 KG (17 induló)
5. Kiss Norbert

7. Kovács Botond

81 KG (15 induló)
3. Csoknyai László
7. Köller Milán

100 KG (16 induló)
2. Petró-Józsa Ákos

63 KG (11 induló)
3. Kiss Vivien

 

II. osztályú Országos Bajnokság, Budapest

73 KG

3. Kovács Botond

81  KG

5. Imre Miklós

90 KG

3. Dr Hangyási Dávid

 

Grand Prix-viadal,
Tunisz (Tunézia)

2. BOR BARNA

 

Világkupa,
Sao Paulo (Brazília)

3. BOR BARNA

 

Grand Slam-torna,
Rio de Janeiro (Brazília)

5. CSOKNYAI LÁSZLÓ

5. BOR BARNA

 

Grand Slam-torna,
Moszkva (Oroszország)

+100 KG (29 induló)
2. BOR BARNA

 

Férfi Világkupa,
Bécs (Ausztria)

3. CSOKNYAI LÁSZLÓ

 

Grand Prix-viadal,
Rotterdam (Hollandia)

81 KG (38 induló)
5. CSOKNYAI LÁSZLÓ

 

Férfi Világkupa,
Róma (Olaszország)

5. CSOKNYAI LÁSZLÓ

 

Világkupa,
Ulánbátor (Mongólia)

3. CSOKNYAI LÁSZLÓ

 

Európa-kupa,
Celje (Szlovénia)

5. CSOKNYAI LÁSZLÓ

 

Dubrovnik-kupa (Horvátország)

100 KG

3. PETRÓ-JÓZSA ÁKOS

 

Magyar Köztársaság-kupa, Budapest,
7. Vájer István

5. Antoni Zoltán

1. Bor Barna

 

 

Junior

 

Junior Országos Bajnokság, Siklós

60 KG
2. Haaz Levente
3. Őri Felicián

81 KG
3. Köller Milán

+100

5. Ömböli Renátó

57 KG
3. Kiss Vivien

 

Junior Diákolimpia, Budapest,
1. Őri Felicián

3. Haaz Levente

5. Kovács Botond

1. Köller Milán

2. Ömböli Renátó

 

Atom-kupa,
Junior Európa-kupa,
Paks (Magyarország)

9. Haaz Levente

7. Ömböli Renátó

 

Junior B-korcsoportos Diákolimpia, Baja

3. Haklik Levente

1. Őri Felicián

3. Kovács Botond

7. Imre Miklós  

2. Ömböli Renátó

 

Junior Csapatbajnokság, Szekszárd
FÉRFIAK
1. Paksi Atomerőmű SE (Gard Richárd, Haáz Levente, Hencz Norbert, Vájer István, Kárpáti Gábor, Kiss Norbert, Kovács Botond, Ádám Attila, Farkas Krisztián, Köller Milán, Horváth Adrián, Hosszú András, Szigetvári Szilárd, Lóránd Károly Samel, Ömböli Renátó, Flaviu Smeu, edzők: Kanczler István, Hangyási László)

 

Junior B Férfi Országos Bajnokság, Cegléd

60 KG
1. Őri Felícián (Paksi Atomerőmű SE, edző: Hangyási László, Kanczler

73 KG
1. Kárpáti Gábor (Paksi Atomerőmű SE, edző: Hangyási László)
3. Kovács Botond

90 KG
1. Horváth Adrián (Paksi Atomerőmű SE, edző: Hangyási László)
3. Hosszú András

+100 KG
3. Ömböli Renátó

 

Ifjúsági Országos Bajnokság, Budapest

45 KG
2. Szőke Attila

40 KG
2. Pupp Réka

3. Horváth Jennifer

3. Skallát Katalin

3. Kiss Vivien

 

Atom-Kupa, Paks

45 KG
1. Szőke Attila

66 KG
2. Farkas Krisztián

73 KG
1. Ádám Attila

3. Lőrincz Olivér

+90 KG
1. Szigetvári Szilárd

40 KG
1. Pupp Réka

52 KG
2. Skállát Katalin

57 kg
2. Kiss Vivien

 

Ifjúsági Diákolimpia, Budapest,
3. Szőke Attila

5. Akkerman Gergely

2. Haklik Levente

5. Ádám Attila

1. Pupp Réka

2. Skállát Katalin

1. Kiss Vivien

 

Serdülő Országos Bajnokság, Szekszárd

5. Hosnyánszki Dániel

2. Zimmermann László

1. Pupp Réka

5. Sárosi Sára

 

Serdülő B Fiú Országos Bajnokság, Cegléd

3. Fricz János

 

Serdülő Világkupa, Győr

1. Pupp Réka

 

Serdülő A-kategória Diákolimpia, Budapest

1.Horányi Benjamin

2. Akkerman Gergely

1. Pupp Réka

 

Diák A-kategória Magyar Köztársaság-kupa, Budapest

5. Bagi Levente

5. Kövér Bence

2. Sárosi Sára

 

Diák A-kategóriás országos bajnokság, Paks

2. Fricz János

1. Sárosi Sára

 

Diák B-korcsoportos Országos Bajnokság, Budapest

1.Lacza Erik

3. Schveigert József

 

Diák A-, B- és C-korcsoportos Diákolimpia, Cegléd

1. Sárosi Sára

1.Lacza Erik

3. Schveigert József

3. Pásztor Barbara

 

Diák C Országos Bajnokság, Baja

2. Pásztor Barbara

 

 

Nemzetközi Judo Verseny, Pezinok (Szlovákia)

1996-1997-es korosztály
I.     Lukácsi Koppány            38 kg
I.     Hosnyánszki Dániel        50 kg
II.   Akkermann Gergő           50 kg
V.   Horányi Benjamin           50 kg

1998-1999-es korosztály
III.  Sárosi Sára                       55 kg
II.   Lacza Erik                       55 kg
V.   Dobai Dominik                46 kg

V.   Kövér Bence                   50 kg
II.   Schveigert József            60 kg
 
2000-2001-es korosztály
III.  Pásztor Barbara               46 kg 

 

Nemzetközi Judo Verseny, Strasswalchen (Ausztria)
U17-es korosztály
I.     Pupp Réka                       48 kg 
I.     Kiss Vivien                      57 kg
I.     Ádám Attila                    73 kg


U20-as korosztály
III.  Kiss Vivien                      57 kg
I.     Őri Felicián                      60 kg
III.  Haaz Levente                  66 kg
III.  Ádám Attila                    73 kg
I.     Köller Milán                    81 kg
V.   Imre Miklós                     81 kg
I.     Ömböli Renátó                +90 kg

 

 

Nemzetközi Judo Verseny, Trieszt

U-13 (98) Dobai László
57kg      Sárosi Sára                    98             I.
55kg      Kövér Bencze               98             V.
55kg      Lacza Erik                     98             II.
60kg      Fritz János                     97             I.
+66kg    Schveigert József          98             III.

 

U15 (97-96) Braun Ákos
40kg      Pupp Réka                    96             I.
55kg      Akkerman Gergő          96             III.
55kg      Hosnyánszki Dániel      96             II.
55kg      Windischmann Bence   96             I.
60kg      Zimmermann László     96             I.
60kg      Fritz János                     97             III.

Csapatban: I. Atomerőmű SE

U17 (95-94)
40kg      Pupp Réka                    96             I.
63kg      Kiss Vivien                   94             I.
60kg      Zimmermann László     96             I.
60kg      Haklik Levente             95             III.
55kg      Windischmann Bence   96             I.
50kg      Szőke Attila                  95             I.
46kg      Gard Balázs                  95             I.
46 kg     Lukácsi Vajk                 96             II.
+81kg    Hosszú András             95             I.
73kg      Ádám Attila                  94             III.
73kg      Farkas Krisztián            94             II.
55kg      Gard Richard                94             I.

U20 (93-92-91) Hangyási László
73kg      Kovács Botond             93             II.
73kg      Kárpáti Gábor               93             V.
90kg      Horváth Adrián            93             I.
90kg      Hosszú András             95             III.
+90kg    Ömböli Renátó             93             I.
66kg      Haaz Levente                92             III.
81kg      Köller Milán                  92             I.
73kg      Kiss Norbert                 91             I.

Felnőtt
73kg      Kárpáti Gábor               93             III. 
+100kg  Ömböli Renátó             93             II.
66kg      Haaz Levente                92             III.
81kg      Köller Milán                  92             II.
73kg      Kiss Norbert                 91             I.
81kg      Csoknyai László           87             I.
90kg      Csoknyai László           87             I.

Csapatban: I. Atomerőmű SE


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%